vineri, 13 aprilie 2012

Telefoane noi cu internet la oferta

Operatorii de telefonie se intrec in oferte. Si, deloc intamplator, pe langa sutele de minute incluse in abonament, veti gasi si telefoane noi, la preturi stupefiante! Cum este vorba de smartphone-uri, ne-am fi asteptat ca preturile sa nu fie atat de accesibile. Si totusi, se pare ca tehnica evoluaza, iar dispozitive care nu demult erau considerate ca fiind de lux, astazi sunt puse la dispozitia marelui public. Se pare, pentru ca afirmatia anterioara este doar pe jumatate adevarata. In fapt, operatorii de telefonie includ in noile oferte astfel de telefoane avand temele facute. Se porneste de la premisa ca niciun utilizator nu va investi intr-un smartphone fara a lua in considerare si oferta de internet. Ei bine, aceasta deja scumpeste considerabil pretul abonamentului. Daca mai adaugam si faptul ca fiecare megabit va fi contorizat si adaugat la factura, parca lucrurile incep sa se lege. Ne aducem aminte ca nimic nu este gratis in capitalism, iar ofertele sunt de multe ori inselatoare.

Concret, aruncand un ochi pe ofertele principalilor combatanti de pe piata romaneasca observam ca exista si o oferta de internet nelimitat inclus in pretul abonamentului. Este drept ca acesta este de aproape 9 euro, insa si mai deranjant este ca oferta tocmai a expirat.

Si daca tot ne-am aventurat printre ofertele momentului, sa aruncam un ochi si la concurenta. La Mega concurenta, mai exact. Ofertele Mega impresioneaza poate doar prin numarul de minute gratuite in retea, si anume de la 500 la 2000. In rest, ce poti face in ziua de azi cu 15 megabiti pe internet?! Nici chiar cei 500 MB inclusi in cea mai scumpa oferta nu sunt nici pe departe indestulatori pentru o navigare zilnica decenta.

Nici oferta verde nu este tocmai entuziasmanta. Cel mai ieftin abonament include, nici mai mult nici mai putin, de 10 MB! Destul pentru a-ti verifica zilnic casuta de e-mail. Sau?! Daca ne gandim bine este cam la limita si pentru aceasta unica operatie. Sa ne riscam sa ne aventuram si pe mes?

Fratele mai mic si inca destul de subnutrit al clientilor de enuntati nu ofera nimic legat de internet. Bineinteles, nici smartphone nu veti gasi la ei. Dar aceasta nu inseamna ca nu puteti utiliza un astfel de telefon mobil in aceasta retea. Singurul dezavantaj ramane faptul ca veti intra pe internet doar accesand retele gratuite de tip WI-FI. Si cum acestea sunt la noi inca destul de limitate, va sfatuim sa nu va faceti iluzii. Nu veti prea avea internet pe telefonul mobil.

Da, veti spune, dar inca nici un cuvant despre viteze de transfer si tarifele pentru megabitii consumati peste cei gratuiti, oferiti prin abonament. Ei bine, de aici putem considera ca incep vestile bune. Desi viteza de transfer este, de asemenea, conditionata de tipul de abonament pentru care ati optat, avand in vedere ca vorbim totusi de accesul internetului de pe telefonul mobil, aceasta este decenta. Cel putin cea declarata de operator. Pentru ca experienta a dovedit ca de putine ori aceasta viteza se atinge in realitate. Apoi, pretul pe megabit consumat. 0.07 centi vi se pare mult? Pornind de la aceste sume ajungem din nou la concluziile enuntate la inceput. Si anume: telefoane inteligente si internet pentru mase!

Va sfatuim totusi sa nu va pripiti  si sa asteptam cuminti sarbatorile, cu noile lor oferte indispensabile de telefoane mobile.


vand telefon, vand telefon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu