marți, 27 martie 2012

Preturi comparative la hidrofoare

Hidrofoarele, aceste echipamente utilizate la alimentarea locuintelor cu apa curenta si nu numai au inceput sa aiba o aplicabilitate tot mai larga si mai mare, ajungand sa atinga si domeniul industrial. Inainte de a cumpara un hidrofor este necesar sa cunoasteti bine si corect dimensionarea adecvata a debitului de apa necesar pentru dvs. Pentru a adapta hidroforul la cerintele dvs. este mai indicat sa cereti sfatul unui specialist. Veti vedea ca hidrofoarele pot fi de tipuri diferite, cu diferite utilizari si aplicatii, cu accesorii si cu preturi diferite. Vom exemplifica aici cateva tipuri diferite de hidrofoare si preturi estimative pentru fiecare model.

Am gasit astfel un hidrofor ce functioneaza cu o pompa de suprafata silentioasa in exploatare, realizata din inox. Acesta este menit a creste presiunea din reteaua de alimentare cu apa rece, pentru a alimenta cu apa boilerele si pentru a transporta lichide curate dar si pentru a iriga suprafete mici de gradina. Un astfel de hidrofor are urmatoarele caracteristici generale: tensiunea de alimentare v/1ph 230±10%, motorul cu o putere de 1.7 kw, presiunea maxima in lucru de 4 bari, o temperature a lichidului pentru aplicatii casnice de 35 de grade Celsius, o adancime maxima de aspiratie de 30 de m, un debit maxim de 35 l/min si o inaltime maxima de refulare de 40 de m. Un pret estimativ bun pentru un astfel de hidrofor ar fi usor peste 810 RON.

Un alt hidrofor de mare adancime de aceasta data este cel cu o pompa de suprafata din fonta cu bazin de 50 de litri. Restul datelor sunt identice cu cele ale hidroforului de mai sus, insa pretul estimativ este ceva mai ridicat, undeva peste 1000 de RON. Un hidrofor mult mai ieftin, cu un pret estimativ de peste 430 de RON, este un hidrofor echipat cu o pompa periferica realizata din fonta, iar misiunea sa principala este aceea de a creste presiunea din reteaua de alimentare cu apa rece, de a alimenta cu apa boilerele, de a vehicula lichide curate si bineanteles, de a alimenta cu apa curenta casele. In cazul sau puterea motorului este mai mica, doar 0.37 kw, debitul maxim este mai mare – 45 l/min, inaltimea maxima de refulare sare si ea usor de 40 de m, atingand cifra de 42 iar adancimea maxima de aspiratie atinge doar cifra de 7 m. Iata ca, si la un pret mai mic, doritorii pot gasi hidrofoare cu performante tehnice remarcabile.

Bineanteles ca exista si modele mult mai scumpe, pentru cei care dispun de maximum de bani si doresc performante tehnice cat mai ridicate din partea hidrofoarelor folosite. Un astfel de hidrofor, cu un pret estimativ de peste 1615 RON are o intrare cu filet de 33.3 mm, cu filtru integrat, fin, cu capac transparent. Valva antiretur este integrata si in plus are si un comutator basculant pentru imbunatatirea amorsarii. Presostatul are siguranta de mers in gol iar iesirile sunt de 2 tipuri: mobila, de 33.3 mm si secundara, cu panou electronic de control. Picioarele sunt de cauciuc si astfel ajuta la amortizarea vibratiilor iar motorul este silentios si nu necesita intretinere, avand siguranta termica. In sfarsit, acest hidrofor este prevazut cu o masca de protectie de inox. Dupa cum se vede, avem de-a face si aici cu un produs sofisticat si robust, cu un pret pe masura performantelor sale remarcabile. 


hidrofor, pompa submersibila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu