miercuri, 4 aprilie 2012

Utile: Vrei sa slabesti? Iata secretul dietei perfecte; Fumatul duce la scaderea facultatilor intelectuale; Lista obiceiurilor benefice pentru sanatate; Tu stii cata sare mananci zilnic? Nu depasi 6 grame!

Care sunt simptomele depresiei nervoase. Tristetea reprezinta o reactie normala la anumite evenimente nefaste, iar majoritatea oamenilor incep sa se simta mai bine cu trecerea timpului. Dar persoanele care sunt depresive nu pot sa-si inlature emotiile negative indiferent de ceea ce fac, iar simptomele pot continua pentru o perioada lunga de timp. Depresia nu se refera doar la o stare proasta; este o boala care necesita tratament. Depresia: simptome emotionale. Te simti mereu trist. Ai o gandire negativa continua, ganduri pe care nu le poti opri sau controla. Te simti neajutorat, vinovat sau lipsit de valoare ca persoana. Esti extrem de iritabil. Ganduri suicidale. Probleme cu concentrarea, memoria sau gandirea. Anxietate. Imposibilitatea de a gasi placere in orice ai face, nici chiar in lucrurile pe care le iubeai odata. Tendinta de a plange mereu, scrie EVZ.

Vrei sa slabesti? Iata secretul dietei perfecte! Daca vrei sa slabesti sanatos si fara riscul de a pune la loc kilogramele pierdute imediat dupa ce ai renuntat la dieta, specialistii de la Societatea Americana de Nutritie iti ofera solutia. Ei sustin ca secretul unei cure de slabire eficiente sta in calitatea caloriilor si nu in cantitatea lor, cum se credea pana acum. De departe, una dintre cele mai "obositoare" cure de slabire este aceea in care trebuie sa numeri caloriile. Pe termen scurt, astfel de diete dau rezultate insa, in timp, devin monotone si, prin urmare, sunt usor abandonate. Inevitabil, kilogramele pierdute se depun la loc. Specialistii americani de la Societatea de Nutritie afirma ca pentru a slabi sanatos nu trebuie sa numaram caloriile, ci sa avem grija sa consuma indeosebi alimente ce contin calorii de calitate. Caloriile sunt impartite in trei categorii. Exista calorii de inalta calitate sau "vii", pe care le furnizeaza macronutrientii alimentelor naturale. Din fericire, nu ingrasa, previn imbolnavirea si imbatranirea prematura, anunta Adevarul.

Lista obiceiurilor benefice pentru sanatate. Jurnalistii de la Washington Post au realizat o lista a obiceiurilor care sunt benefice pentru sanatate, precum si a celor la care ar trebui sa renuntam. Statul pe scaun scurteaza speranta de viata, predispune la afectiuni cardiovasculare si creste riscul de obezitate. Acestea erau concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Sydney. Expertii avertizau ca persoanele care stateau 11 ore pe scaun isi puneau viata in pericol. Cinci portii zilnice de legume si fructe te ajuta sa tii bolile la distanta. Acest obicei ar trebui adaptat, tinand cont de faptul ca legumele lupta impotriva unor boli grave, precum cancerul, datorita continutului ridicat de antioxidanti. Un studiu realizat de Asociatia Americana de cardiologie, dat publicitatii in luna martie, arata ca 80% dintre persoanele intervievate fac tot posibilul sa manance cele cinci portii de legume si fructe recomandate de catre specialisti. "Din pacate nu asiguram organismului necesarul zilnic de vitamine si minerale, iar legume si fructele reprezinta surse bogate in acesti nutrienti", informeaza Gandul.

Fumatul duce la scaderea facultatilor intelectuale. Cercetatorii de la University College din Londra au realizat un studiu la care au participat 7000 de fumatori, barbati si femei, cu varsta medie de 56 de ani. In urma cercetarii, care s-a desfasurat pe parcursul a zece ani, a rezultat ca barbatii care au fumat pe toata perioada studiului au inregistrat cea mai severa scadere a capacitatilor cognitive (n.r- functiile intelectuale legate de gandire, memorie, invatare sau comunicare). Potrivit Agerpres, barbatii care s-au lasat de fumat cu zece ani inainte de teste prezentau si ei "un risc mai mare de declin cognitiv". In ceea ce priveste femeile fumatoare sau foste fumatoare care au fost testate in cadrul studiului, n-au fost inregistrate schimbari semnificative, scrie Libertatea.

Alimente exotice pe care ti le permiti. Unele alimente nu sunt pe atat de populare pe cat ar merita. Exotice sau nu, produse precum ghimbir, pomelo, sparanghel, rodii e bine sa fie adaugate in dieta din cand in cand. E bogat in vitamina A, C, E, o parte din complexul de vitamine B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier si calciu. "Radacina de ghimbir, care este foarte utilizata in bucataria asiatica, are beneficii multiple asupra sanatatii, in special asupra tubului digestiv: usureaza digestia, combate balonarea si constipatia si chiar previne cancerele de stomac si de colon. Se poate adauga in prajituri si dulceturi, dar si ca atare, ras in legume", recomanda nutritionistul Corina Zugravu. Costa in jur de 15 lei pe kilogram. O suta de grame de pomelo are doar 42 de calorii, fiind un fruct ideal pentru regimurile hipocalorice. "E obtinut prin incrucisarea portocalei cu grepfrutul si are cam aceleasi proprietati ca citricele: e bogat in vitamina C si antioxidanti", adauga nutritionistul. Un kilogram de pomelo costa in jur de 9 lei, anunta EVZ.

Tu stii cata sare mananci zilnic? Nu depasi 6 grame! Sarea da gust si savoare, iar in cantitati mari, hipertensiune arteriala, ulcer si osteoporoza. Specialistii ne recomanda sa consumam cel mult 6 g de sare pe zi: adica o jumatate de lingurita de sare in fiecare zi. Poate parea mult, dar aceasta cantitate se regaseste in alimentele naturale, netratate chimic si fara adaos de condimente sarate. Astfel, nu este nevoie sa adaugam sare in mancare pentru a ne primi necesarul de clorura de sodiu. Cele mai sarate alimente sunt supele instant, conservele, mezelurile, branzeturile, muraturile si painea. Sarea pe care o contin are rol de ameliorator de gust, de conservant sau, pur si simplu, de a trage la cantar. Daca mai adaugam si produsele de tip fast-food si condimentele la plic sau la cub pe care le consumam ocazional, descoperim ca dieta noastra contine zilnic 12 g de sare, dublul maximului admis, informeaza Adevarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu