miercuri, 14 martie 2012

Aer conditionat pentru afacerea ta

Dezvoltarea continua a serviciilor pe care firmele le presteaza in diverse domenii de activitate a condus implicit la aparitia birourilor individuale pentru primirea clientilor. Toate activitatile care nu implica un domeniu productiv au avut sansa de a dezvolta locatii atractive si frumos aranjate din punct de vedere arhitectural, unde servicii de avocatura, notariat, stomatologie, igiena sau IT, isi pot primi clientii asa cum se cuvine.

In afara mobilierului ales cu atentie si a dotarilor specifice fiecarei dintre activitati, este absolut necesar ca ambianta sa fie una primitoare, fara niciun fel de excese nepotrivite ale luminozitatii sau temperaturii ambiante.

Daca pentru filtrarea luminii solare puternice se vor putea utiliza cu mult succes jaluzele sau rolete exterioare, iar interiorul va putea fi iluminat cu lumini discrete sau tip spot plasate in punctele cheie ale incaperii, atunci pentru aducerea temperaturii la un nivel optim se vor folosi fara exceptie sisteme de climatizare a aerului, in speta aparate de aer conditionat.

In situatia in care nu ati mai folosit pana acum un astfel de aparat de aer conditionat care va fi montat intr-un spatiu tip birou, avand in vedere ca biroul va fi frecventat de multe persoane, trebuie sa va ganditi la o abordare usor diferita fata de cea obisnuita pentru locuinta proprie.

In primul rand trebuie luata in considerare situatia in care nu toate persoanele pot suporta cu usurinta aerul rece oferit de climatizor, astfel ca puteti risca evitarea din partea acestora de a va trece pragul. Este un motiv suficient de important pentru a decide solicitarea unei consultante profesioniste din partea unei firme specializate in montajul de aparate de aer conditionat, care va avea pregatirea si experienta necesara pentru dimensionarea si instalarea unui sistem de climatizare optim si adaptat folosirii intr-un spatiu pentru birou.

Sfaturile principale constau in definirea precisa a capacitatii acestui sistem de climatizare, pentru a nu produce niciun fel de exagerare in privinta puterii acestuia. Utilizarea unui aparat de aer conditionat cu o capacitate mare, va aduce in camera biroului dumneavoastra si o unitate interna cu un volum pe masura, aspect care nu este tocmai potrivit in lumina celor amintite mai sus.

In alta ordine de idei, odata ce dimensionarea aparatului de aer conditionat a fost incheiata, montajul acestuia va fi facut cu atentie aparte, din perspectiva pozitionarii in camera si a posibilitatilor de mascare si eventuala distribuire indirecta a jetului de aer, astfel incat curentii produsi sa nu afecteze persoanele aflate la fata locului.

Exista posibilitatea folosirii a doua unitati interne conectate la acelasi aparat de aer conditionat, asa numitele multi-split, care vor putea fi utilizate pentru spatiile cu un volum mai mare, astfel incat in anumite situatii se va putea folosi doar o singura unitate interna care nu va afecta decat intr-o masura redusa zona opusa din locatia respectiva. In acest mod puteti crea o temperatura ambientala placuta si deloc suparatoare pentru publicul aflat in birou si implicit o zona mai putin expusa aerului rece.

Oricare dintre aceste solutii vor fi propuse de catre firma autorizata pentru instalarea sistemului de climatizare, este politicos sa faceti o avertizare intr-un loc vizibil in care sa atrageti atentia ca biroul este dotat cu aer conditionat. Clientii fideli, care va apreciaza sau au referinte pozitive pentru serviciile pe care le oferiti vor fi astfel avertizati si placut surprinsi pentru atentia pe care le-o acordati, putand astfel solicita oprirea temporara a climatizarii pe durata sederii in spatiul biroului dumneavoastra.

Asa cum se poate observa in zilele pe care le traim, atragerea clientilor si mai ales mentinerea acestora aproape de afacerea dumneavoastra a devenit un exercitiu suficient de greu, pe care trebuie sa-l rezolvati cu atentie prin aplicarea unor masuri atent gandite si care sa aiba ca finalitate oferirea unui cadru placut pentru discutii, sau doar si pentru simplul fapt al asteptarii unui serviciu care se poate presta pe loc.


aer conditionat, aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu