joi, 22 martie 2012

Victor Ponta ii scrie lui Traian Basescu: Daca nu dati publicitatii stenogramele, va dau in judecata

stirileprotv.ro Presedintele PSD Victor Ponta i-a trimis astazi presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa in care ii cere sa ofere opiniei publice stenogramele consultarilor de la Cotroceni, unde seful statului afirma ca i-ar fi oferit postul de premier.

Iata, INTEGRAL, textul acestei scisori:

"SOLICITARE INFORMATII PUBLICE

Catre: Administratia Prezidentiala

In atentia: Domnului Presedinte Traian Basescu

Domnule Presedinte Traian Basescu,

In virtutea principiilor bunei guvernari – transparenta, responsabilitate, integritate – precum si a prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va solicit sa-mi puneti la dispozitie, in copie, stenogramele tuturor consultarilor pe care le-ati avut la Cotroceni cu partidele politice parlamentare, in data de luni, 6 februarie 2012.

Avand in vedere controversele generate de declaratiile dumneavoastra privind propunerea pe care mi-ati fi facut-o de a prelua functia de prim-ministru, consider ca este corect, moral, necesar si de interes public ca stenogramele discutiilor cu toate formatiunile politice prezente la Cotroceni sa poata fi consultate de toti cei interesati.

Din moment ce ati ales sa prezentati opiniei publice doar o parte a stenogramei, aveti datoria de a fi pe deplin transparent. In calitate de cetatean roman, consider ca am dreptul de a fi informat in legatura cu discutiile pe care le-ati avut cu reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atat mai mult cu cat, conform declaratiilor dumneavostra recente, ele m-ar viza in mod direct.

Asadar, va transmit aceasta solicitare nu din postura de deputat, presedinte al PSD sau copresedinte al USL, ci in calitate de cetatean.

De asemenea, doresc sa precizez ca, in conditiile unui refuz din partea dumneavostra de a raspunde acestei solicitari in termenul legal, ma voi adresa instantei de judecata, conform legii.

 

Victor Ponta"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu